Menu

DVO’01

Projektni Info

Datum: 2015.

Lokacija: Čiovo

KONCEPT

Vrtić je zamišljen kao niz jedinica sa središnjim volumenom (blagovaonica+PVN) koje kvalitetno komuniciraju s vanjskim prostorom. Vrtovi se integriraju u unutarnji prostor.
Zbog blizine prometnice dječja igrališta smještaju se na krov objekta. Odmak od tla osigurava kontroliranu slobodu kretanja i kreiranja djeci. Cjelokupni prostor intrigira dječju maštu otkrivanjem vrtova (tema”vrta iza zida”) te se intuitivno brišu granice unutarnjeg i vanjskog. Odabranim konceptom suptilno se gradi kod korisnika (već u ranoj dobi ) svijest o važnosti boravka na otvorenom (mediteranski modus vivendi). Vrtovi ogradjeni zidom upijaju kontroliranu količinu sunca, te u datom trenutku postaju zasjenjeni prostori igre malih korisnika. Tehnologija održive gradnje implementirana je u samu ideju objekta. Ekološki pristup postaje prisutan, od skice, preko gradnje, do edukacije djece koji odrastaju u samom prostoru.

preloader